Děti zdraví z pobytu na horách. Již se všichni ubytovali a k večeři bylo rizoto. Po večeři se seznámili s programem pobytu – velkou lesní loupeží. Vytvořili si jednotlivé detektivní kanceláře. Zítra se pustí s vervou do pátrání.

Neděle 5.1.
Dnes krásně sluníčko, vlek ještě nejezdí, ale i tak jsme si užívali lyží. Jídlo výborné. Dopoledne vycházka. Dále velké pátrání lesní loupeže, hry „Jeleni táhnou“, „Hon na jelena“ a zvířátkový mejdan. Pusu na dobrou noc posíláme do Prahy.

Pondělí 6.1.
Dnes opět sněžilo, vydali jsme se s lyžaři lyžovat na vlek Formánek a moc nám to všem šlo. Začátečníci lyžovali u domu a také velmi úspěšně. Dnešním dnem nás provázel zajíček Strašpytlík, který nám připravil mnoho úkolů. Použili jsme naše baterky do tmy. Bylo to  velké dobrodrůžo. Pusu pro maminky a tatínky. Vaše děti.

Úterý 7.1.
Pošta z Duncanu: dnes opět skvělá lyžovačka. Chvilku nám zase i sněžilo. Do naší hry přiletěla vrána a donesla velkou lušťovačku. Také stopovačka po lese. Jídlo výborné. Pa děti.

Středa 8.1.
Další dnes veverčí pozdrav z Jánských Lázní. Veselé lyžování – dnes již všichni na velké sjezdovce a na vleku. Pátrání po pachateli velké lesní loupeže pokračuje, soutěže byly veselé. Dokonce jsme také postavili obřího sněhuláka. Jídlo je výborné. Pozdrav a pusu do Prahy.

Čtvrtek 9.1.
Dnes celodenní lyžování, super. Jezdili jsme závody na lyžích. K večeru přišlo divoké prase Kopýtko, také se nám podařilo odhalit pachatele lesní loupeže. Večerní výprava do lesa. Hurá, už se těšíme domů.